22/10/2015 – L’alcaldessa afirma que les ajudes estan evitant la fractura social.
Fem teràpia de xoc per evitar la fractura social”, afirma Núria Parlon. L’alcaldessa diu que sap que es tracta d’un tractament pal•liatiu perquè l’Ajuntament no pot incidir en les causes, però sosté que no té un altre remei: “Si no féssim això, tindríem problemes greus de desigualtats, que s’enquistarien”.
Per a la Núria Parlon els 12 milions d’euros gastats des del 2011 estan “molt ben emprats”, perquè han garantit uns mínims bàsics a col•lectius que han vist perillar la seva qualitat de vida per la crisi.
Nanos i adults
L’alcaldessa cita als joves i es refereix als 2.800 nanos que han rebut beques de menjador, i també als més grans de 65, que molts d’ells es veuen obligats ajudar els seus fills aturats amb pensions baixes i no tenen diners per pagar el rebut de la llum o l’ampolla de butà. Així mateix, destaca que la crisi està afectant persones molt ben preparades que un dia es queden sense feina.
Núria Parlon sosté que aquests dies ha estat treballant amb els seus col•laboradors en el pressupost municipal de l’any que ve. “Les polítiques socials han estat i seguiran sent la bandera del nostre treball a la ciutat”, ha avançat. L’alcaldessa recorda que Santa Coloma ha estat referent en les seves polítiques socials, ja que és el segon ajuntament català que més fons destina a combatre la crisi -El 18,32% del seu pressupost- i que ha estat pionera a l’hora de multar els bancs o en protocols de mediació. I sosté amb orgull: “Cap de les ordres de desnonament que ha arribat als Serveis Socials s’ha executat”.
Control de les ajudes
L’alcaldessa vol trencar els rumors que assenyalen que sempre cobren les ajudes socials les mateixes persones o que la majoria són immigrants: “Qualsevol adult que es beneficiï ha de complir uns requisits d’empadronament (un any com a mínim) i s’ha d’inscriure en un Pla d’Ocupació.
Durant aquest temps un treballador social fa un seguiment i avalua el seu esforç amb l’objectiu de què s’incorpori com més aviat millor al mercat laboral”. I per acabar, Núria Parlon recalca: “A més cal dir que a ningú li agrada estar subsidiat”.
Teleassistència per a gent gran
Una de cada deu persones més grans de 65 anys està atesa pel servei de teleassistència, assegura Núria Parlon, que afegeix que 4.000 persones d’aquest col•lectiu reben algun tipus d’ajuda dels Serveis Socials o atenció domiciliària del mateix Ajuntament. Afegeix que es tracta de persones que reben àpats a domicili o un altre tipus d’ajudes a la llar.