Santa Coloma actua per protegir els seus espais naturals forestals

Accions municipals per minimitzar el risc d’incendi

L’Ajuntament fa tasques regulars i periòdiques per a la prevenció d’incendis forestals als espais naturals, com ara la desbrossada de la franja forestal, l’eliminació de combustible vegetal com la tala de pins morts o afectats per la sequera, l’arranjament i obertura de camins, així com campanyes de sensibilització i divulgació, entre altres actuacions.

També es compta amb serveis de vigilància forestal mitjançant patrulles mòbils dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, amb la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF 301), dels Agents Rurals i de Protecció Civil, que asseguren una ràpida identificació i actuació conjunta davant de qualsevol incidència. Cal destacar la participació del Programa municipal de Serenes i Serenos, els quals donen suport a la vigilància en zones urbanes perifèriques a la Serralada de Marina.

A més, es disposa del Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona que garanteix la ràpida identificació de qualsevol incidència, mb instal·lacions com la torre de guaita ubicada a la part lta del barri de Can Franquesa i la torre de Montcada, que roporcionen una millor visibilitat del municipi.

Amb aquestes accions es contribueix a reduir el risc ’incendis i, en cas de produir-se’n, permet una actuació mmediata del cos de bombers de la ciutat, que poden rribar a la zona de foc amb diversos vehicles i mitjans ’extinció aeris en pocs minuts.

L’esforç de tot i totes per fer un ús responsable i prudent e les zones forestals és clau per millorar les condicions de ostenibilitat del medi natural de la ciutat.

La neteja dels boscos, prioritària

La sequera prolongada incideix greument en els espais verds del municipi i ha provocat una mortalitat obrevinguda d’arbres, afectant sobretot el pi pinyer. a presència d’arbres morts i afectats per la sequera ugmenta el risc d’incendi per l’acumulació de combustible vegetal als boscos. Davant d’aquesta situació, s’ha dentificat les zones amb major afectació i s’ha desenvolupat un pla d’acció per a la retirada i gestió de la usta morta, de manera respectuosa i sostenible amb els àbitats existents.

L’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i el Consorci erralada de Marina, amb la col.laboració d’entitats iutadanes com el Centre Excursionista Puig Castellar, estan treballant conjuntament en la retirada de l’arbrat fectat per la sequera a la Serralada de Marina. Es racta d’una feina de gran importància per reduir el risc ’incendis forestals al nostre municipi en què participa ambé l’Associació de Defensa Forestal (ADF).

Les tasques es desenvolupen des del mes de gener en iverses finques públiques del municipi tant a l’àmbit e la Font de l’Alzina com a Torribera on la Diputació e Barcelona ha iniciat ja els treballs de retirada de ’arbrat mort.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha sol.licitat el suport de la eneralitat de Catalunya per continuar amb aquests reballs de retirada de l’arbrat malmès per sequera o fectat per l’escarbat Tomicus destruens.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure