Comencen a arribar espècies hivernants d’ocells al Parc Fluvial del Besòs

El flux migratori d’ocells que durant l’octubre es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada continua sent màxim

El flux migratori d’ocells que durant l’octubre es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada continua sent màxim, si bé les espècies que passen l’hivern al sud del Sàhara comencen a ser escasses i, en canvi, comencen a arribar un bon nombre d’espècies hivernants a la nostra latitud. No obstant això, d’aus pròpies de medis aquàtics s’han vist molt poques espècies migratòries, enguany, i només es pot destacar un agró blanc (Egretta alba) a Montcada i Reixac i un territ variant (Calidris alpina) a la desembocadura.

D’entre les espècies no lligades al medi aquàtic, sobresurt l’observació d’una àguila calçada (Aquila pennata) a Montcada i Reixac. També cal destacar que algunes espècies transsaharianes s’han vist fins a finals de mes, com ara els ballesters (Apus melba) i un tallarol gros (Sylvia borin) a la desembocadura.

Al mateix temps, van arribant al Parc Fluvial del Besòs diverses espècies hivernants, com el primer exemplar de rascló (Rallus aquaticus), observat al tram dels canyissars.

Afortunadament, no s’ha trobat mort o malalt cap exemplar d’ànec collverd (Anas platyrhynchos) o de gavina riallera (Larus ridibundus) al Parc Fluvial, cosa que sembla confirmar que no hi ha hagut cap brot de botulisme ni de grip aviària al Parc durant el 2023.

Pel que fa a altres vertebrats, cal destacar l’observació d’una serp d’aigua (Natrix maura) a l’assut del rec Comtal.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure